Contact

info@speelpleindonboscohalle.be

0499/08.72.48

Lenniksesteenweg 2
1500 Halle

Wanneer

5 juli 2021 – 13 augustus 2021

Kinderen melden zich aan tussen 7u30 en 10u. Van 16u tot 18u kunnen kinderen opgehaald worden.

(Enkel tijdens de zomervakantie open)

Info

€ 3 /dag

16 jaar of ouder?
Toch 15 en heb je al animatorcursus gedaan?
Meer info over animator zijn?

Speelplein? Wat is dat?

Speelplein Don Bosco Halle is een speelpleinwerking die voor 100% draait op vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich gedurende heel het jaar in voor het speelplein. Elke zomer staan er iedere dag meer dan 40 mensen klaar om uw kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen en dit zonder enige vorm van vergoeding. We zijn steeds op zoek naar animatoren.

Het speelplein is open van maandag tot vrijdag. Onze werking aanvaardt kinderen van 2,5  tot en met 15 jaar.

Visie

Kinderen op een speelse manier de kans bieden om zich te ontplooien, te experimenteren, te exploreren op sociaal, psychisch, emotioneel en rationeel vlak doorheen het creatieve, fantasierijke en verantwoorde speelaanbod. Onze visie is gebaseerd op het opvoedingsproject Don Bosco.

Open speelaanbod 

Bubbels van 50

Dit jaar worden de kinderen verdeeld in bubbels van max. 50 personen. De bubbels worden verdeeld op basis van leeftijdsgroepen. Deze groepen verschillen iedere week, naargelang het aantal ingeschreven kinderen en hun leeftijden. Iedere groep krijgt een kleur toegekend. De kinderen spelen een hele week binnen hun bubbel onder begeleiding van hun toegewezen animatoren.

Kinderen aanmelden en ophalen

Kinderen melden zich aan tussen 7u30 en 10u. Na 10u is het niet meer mogelijk om zich aan te melden voor de dag. Van 16u tot 18u voorzien wij een avondopvang. De kinderen kunnen vanaf dan opgehaald worden.  

Een kind vroeger ophalen kan enkel omwille van medische redenen. (Meer hierover onder het titeltje “Afhalen”.

Ouders

Inschrijven

We vragen in deze uitzonderlijke omstandigheden om op voorhand in te schrijven. De dag zelf in de zomer langskomen om in te schrijven is mogelijk, maar de kans is groot dat dan alle plaatsen al volzet zullen zijn.

Het is mogelijk om niet een volledige week te komen. We willen wel vragen om goed na te denken alvorens je je kind inschrijft. Als je je kind namelijk voor 1 dag inschrijft neemt hij/zij de plek in van een kind die anders een hele week speelplein zou nodig hebben. Maak dus een goede afweging alvorens je inschrijft.

Ingeschreven = betalen voor de ingeschreven dag

Klik hieronder op de week waarin je wilt inschrijven:

 

De eerste dag wordt er een extra administratieve kost van €5 gevraagd voor kinderen die niet in Halle of Pepingen wonen. (slechts eenmaal te betalen).

Iedereen die zich heeft ingeschreven gaat akkoord met ons huishoudelijk reglement
Link naar huishoudelijk reglement: 2020_Kinderen_Huishoudelijk-Reglement

Dagverloop

De kinderen die ingeschreven zijn voor de week kunnen tussen 7u30 en 10u aanmelden op het plein. Pas vanaf 15u30 kunnen kinderen afgehaald worden.  Vanaf 16u begint de avondopvang. Het speelplein sluit om 18 uur.

De kinderen eten in twee shiften: 12u of 12u30. 

Er worden zowel in de voormiddag en namiddag animaties voorbereid voor de kinderen. Zij kiezen zelf of ze deelnemen. De andere kinderen kunnen op de terreinen spelen indien ze niet wensen deel te nemen.

De kinderen spelen iedere dag op twee terreinen. Een in de voormiddag, een in de namiddag. Aan het einde van de week heeft iedere bubbel zeker één keer op elk terrein gespeeld. 

 

Afhalen

Als je jouw kind komt afhalen moet deze worden uitgeschreven. Van 16u tot 18u kan dit.  

Kinderen kunnen omwille van medische redenen vroeger worden opgehaald. We verwachten dan een medisch attest om het te bevestigen achteraf.

Als uw kind alleen naar huis gaat moet je dit aangeven op de inschrijvingsfiche. Dit wordt dan iedere dag aangeduid op de uitschrijvingslijst. Als dit eenmalig is deelt u dit schriftelijk mee.

Helpend Handje

Het spreekt vanzelf dat er veel werk is op een speelplein, we doen dan ook beroep op een 40-tal vrijwilligers per dag. Alle hulp is natuurlijk welkom. Ook jullie kunnen het speelplein steunen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Oud speelgoed of knutselmateriaal schenken (Tijdens de speelpleindagen)
 • Iets komen eten en drinken op het vakantierestaurant en zomerfeest.
 • Medewerker worden op het speelplein.

Naast de animatoren zijn er nog iedere dag verschillende medewerkers. Zo is er een kookploeg, een logistieke ploeg en de secretariaatsploeg. De kookploeg voorziet iedere dag een lekkere maaltijd voor onze animatoren, de logistieke ploeg is een bende handige harry’s die bijspringen waar het nodig is en de secretariaatsploeg verzorgt iedere dag de in- en uitschrijvingen.
Medewerker worden is natuurlijk meer dan werken alleen. Je komt in een vriendengroep terecht die na de speelpleinuren blijft plakken voor een gezellige babbel.
Interesse of vragen? info@speelpleindonboscohalle.be

Inclusie

Spelen kan ieder kind!

Speelplein Don Bosco Halle wil spelen zo aangenaam mogelijk maken voor jouw kind. Daarom willen we iedereen de kans geven om deel te nemen aan ons open speelaanbod. Elk kind kan dus zelf kiezen hoe een speelpleindag eruit ziet. We doen dit door in te zetten op de talenten en sterktes van alle kinderen en onze vrijwilligers.

Inclusie

Heeft uw kind extra noden door een fysieke of mentale beperking? Dan willen we hun ook zeker de kans geven om mee te genieten van het speelplein.

In samenspraak met de ouders gaan we opzoek naar een manier dat ook uw kind mee kan komen spelen, en zorgen we voor de nodige extra begeleiding op maat. Zo weten wij hoe we uw kind een fantastische speeldag kunnen geven op ons speelplein.
Wagen jullie de sprong? Dan zijn jullie van harte welkom!

Voor verdere informatie kan u een email sturen naar inclusie@speelpleindonboscohalle.be

De inschrijvingen zijn in samenwerking met de dienst GEKO van Stad Halle (dienst Gelijke Kansen En Onderwijs). Voor verdere informatie kan u een email sturen naar geko@halle.be

Hopelijk tot deze zomer!

Kleuters 

Let op: De leeftijdsgroepen/ -bubbels kunnen per week verschillen.  

De kleuters krijgen een aparte plaats bij ons op het speelplein waar ze ten volle kunnen spelen. Kleuterland heeft aangepaste accommodaties (wc’s, tafels, speeltuin,…). De animatoren zorgen iedere dag voor een gepast speelaanbod.

Sinds vorige zomer zijn er een paar zaken veranderd in Kleuterland. Een overzichtje van de belangrijkste veranderingen:

1. Leeftijd
Omdat het aantal kleuters de laatste jaren steeds toenam hebben we beslist strikter toe te zien op de leeftijdsgrens. Aan de minimumleeftijd verandert er niets: zindelijke kleuters vanaf 2,5 jaar zijn welkom in Kleuterland. Een kleuter die 5 jaar is mag al kiezen om naar het Groot Plein te gaan of in Kleuterland te blijven. Vanaf het moment dat een kind 6 jaar wordt is het Groot Plein the place to be, ook als er jongere broertjes of zusjes in Kleuterland zitten.

2. Ijsjes … maar ook koeken en fruit!
Vanaf deze zomer zullen de kleuters enkel nog op dinsdag en donderdag een ijsjes kunnen eten. Op maandag en vrijdag kan er een koek aangekocht worden, op woensdag is het dan weer fruitdag. Ook het aanbod ijsjes voor kleuters wordt iets kleiner: de ijsjes die vaker op de grond dan in de buik van de kleuters belanden, worden uit ons assortiment voor kleuters verwijderd.

3. Dagelijkse inschrijvingen
Het systeem blijft hetzelfde: elk kind, dus ook de kleuters, moeten zich elke dag aanmelden in het secretariaat. Daar gebeuren ook de (vooraf)betalingen. Bij de daginschrijvingen in Kleuterland schakelen we over van een papieren inschrijvingslijst naar een digitale inschrijvingslijst. Op die manier willen we fouten vermijden.

4. Animatoren
We blijven ook investeren in animatoren. We willen niet alleen meer animatoren bij de kleuters plaatsen, er zullen ook elke week 2 hoofdanimatoren in Kleuterland staan in plaats van 1.

Lees meer
36899254_2018664984870663_16733755225931776_n

Groot Plein 

Let op: De leeftijdsgroepen/ -bubbels kunnen per week verschillen.  

Dit jaar worden de kinderen verdeeld in bubbels van max. 50 personen. De bubbels worden verdeeld op basis van leeftijdsgroepen. Deze groepen verschillen iedere week, naargelang het aantal ingeschreven kinderen en hun leeftijden. Iedere groep krijgt een kleur toegekend. De kinderen spelen een hele week binnen hun bubbel onder begeleiding van hun toegewezen animatoren.

SONY DSC

Tienerbubbel

Let op: De leeftijdsgroepen/ -bubbels kunnen per week verschillen.  

De tienerbubbel omvat de oudste groep kinderen. 

Dit jaar worden de kinderen verdeeld in bubbels van max. 50 personen. De bubbels worden verdeeld op basis van leeftijdsgroepen. Deze groepen verschillen iedere week, naargelang het aantal ingeschreven kinderen en hun leeftijden. Iedere groep krijgt een kleur toegekend. De kinderen spelen een hele week binnen hun bubbel onder begeleiding van hun toegewezen animatoren.

36616233_2008520205885141_1041774429660512256_o

Animatoren

Wil je zelf het kind in je levend houden? Zet je je graag belangeloos in voor een ander? Word je dit jaar minstens 16 jaar of ben je 15 jaar en heb je een cursus gevolgd??
Als je op deze vragen ja hebt geantwoord, dan moet je zeker eens op ons plein komen meedraaien.

STARTDAG VOOR ANIMATOREN

Je bent als toekomstige animator welkom op onze STARTDAG op 8 mei! Dit jaar hebben is ons thema: “De Speelse Bergen”.
Startdag is een dag waarop nieuwe en oude vrijwilligers elkaar leren kennen en waar je met al je vragen bij terecht kunt. Ben je nog niet zeker of je bij ons als vrijwilliger (animator, kookhulpje of secretariaatsmedewerker) wilt staan? Dan is dit de perfecte gelegenheid om een voorsmaakje te krijgen!

Wil je deelenemen?
Link naar Facebook evenement: Klik hier!
Inschrijven voor Startdag De Speelse Bergen? Klik hier

Verwachtingen

 • Aanwezigheid op de voorbereidingsavond (iedere zondag vanaf 19u tot 21u voor een speelpleinweek waarbij je aanwezig bent).
 • Aanwezigheid op het speelplein van 8u30 tot 18u van maandag tot vrijdag.

Voordelen

 • Een fantastische nieuwe vriendenkring. Door het jaar heen organiseren een paar hoofdanimatoren speciale activiteiten, zeker en vast de moeite waard.
 • Voldoening halen uit de groeiende band met de kinderen.
 • Drank en eten zijn gratis te verkrijgen. Met ’s avonds een culinair pareltje.
 • Een ontzettend goede sfeer.
 • Je kan eventueel blijven overnachten.
 • Ervaring opdoen.

De animatoren worden bij ons dus niet betaald, maar kan je toch geen neen zeggen na bovenstaande argumenten?

Wil je ons team vervolledigen als animator? Inschrijven kan binnenkort!

 

 

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons huishoudelijk reglement voor vrijwilligers. Indien je nog vragen zou hebben kan je ons mailen.

Cursus en Stage

Een sterke aanrader: Cursus volgen! Dit kan in de herfst-, kerst-, krokus- of paasvakantie en je stage wordt deels (of soms zelfs helemaal) terugbetaald door je gemeente. De rest legt het speelplein bij.
Na afloop van je stage (die we graag voor je begeleiden) ontvang je het getuigschrift Animator in het jeugdwerk, een getuigschrift erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Evenementen

STARTDAG VOOR ANIMATOREN

Je bent als toekomstige animator welkom op onze STARTDAG op 8 mei! Dit jaar hebben is ons thema: “De Speelse Bergen”.
Startdag is een dag waarop nieuwe en oude vrijwilligers elkaar leren kennen en waar je met al je vragen bij terecht kunt. Ben je nog niet zeker of je bij ons als vrijwilliger (animator, kookhulpje of secretariaatsmedewerker) wilt staan? Dan is dit de perfecte gelegenheid om een voorsmaakje te krijgen!

Volledig bericht weergeven

Wil je deelenemen?
Link naar Facebook evenement: Klik hier!
Inschrijven voor Startdag De Speelse Bergen? Klik hier

Sociale Media

5 months ago

Liefste kindjes, ouders, vrijwilligers en sympathisanten!

Binnen minder dan een week is het HALLOWEEN!
Jammer genoeg zullen veel kinderen niet aan hun snoepronde kunnen beginnen....
Daarom willen ... See more

7 months ago
Dieuwertje Poté - Schepen stad Halle

Welke speelpleinkinderen hebben altijd al gedroomd van de ster te spelen in een grote muurschildering? Dit is je kans!

Schittert jouw (klein)kind binnenkort in ons nieuwste Halse graffitiproject? 😍

Het schepencollege heeft vorige week groen licht gegeven voor het graffitiproject in het landschapspark ... See more

7 months ago
Bedankingsspeech stuurgroep - coronaeditie

Afgelopen weekend konden wij op het speelplein officieel afronden.
Naar goede gewoonte is er een slotfeest met lekker eten, een leuk cadeau en een speech van de stuurgroep.
Door omstandigheden werd ... See more

Ieder jaar houden wij een slotfeest voor al onze vrijwilligers op het einde van de zomer. Hier vind je goed eten, een leuk afscheidscadeau en traditioneel ee...

8 months ago

Beste ouders,

Graag geven we jullie voor de laatste week van onze speelpleinzomer de volgende informatie mee:

Morgen zondag 9/08/2020 kan je op voorhand komen betalen voor week 5. Dit kan ... See more

8 months ago

Beste ouders,

Wij zijn voor onze kleuters nog op zoek naar reserve onderbroekjes en broekjes. Zo kan een ongelukje snel opgelost worden 😉 Mocht u nog iets hebben liggen dat u niet meer nodig heeft, ... See more

8 months ago

Beste ouders,

Morgen kan je komen betalen voor de vierde speelpleinweek (3-7 augustus) tussen 13u30 en 15u. Dit verkleint de lange file op maandagochtend.

Wij kijken enorm uit naar onze ... See more

8 months ago

Als het speelplein niet naar Stroppen kan, dan gaat Stroppen naar het speelplein 🎶😊

8 months ago
Dag van de Animator

Fijne dag van de animator! Iedere dag staan ze klaar
om de kinderen op te vangen en hen een toffe dag te bezorgen... Dat verdient zeker een applausje! Doe mee en laat de applausmeter stijgen! ... See more

Vandaag is het zo ver: #dagvandeanimator! 👏
Zonder gedreven jongeren, geen vakantiewerking’. 👏👏👏

Geef op www.dagvandeanimator.be een applaus om je animator(en) te bedanken voor hun ... See more

8 months ago

Lieve ouders, lieve vrienden,

Maandag gaat de tweede speelpleinperiode van start. Joepie!

Mogen we zeker vragen om met de volgende regels rekening te houden:
😷1. Hou voldoende afstand bij het ... See more

8 months ago
Een kind inschrijven voor ons werkingsjaar - Speelplein Don Bosco Halle

Beste ouders,

Morgen kan je komen betalen voor de derde speelpleinweek (27 - 31 juli) tussen 13u30 en 15u. Dit verkleint de lange file op maandagochtend.

Er zijn ook nog maar een paar plekken in ... See more

« 1 of 9 »