Contact

info@speelpleindonboscohalle.be

0499/08.72.48

Lenniksesteenweg 2
1500 Halle

Wanneer

1 – 17 juli 2020
27 juli – 14 augustus 2020

9u – 16u30
Opvang: 7u30 – 18u

Vakantierestaurant: 09 juli 2020

(Enkel tijdens de zomervakantie open)

Info

€ 3 /dag
Nooit volzet

16 jaar of ouder?
Toch 15 en heb je al animatorcursus gedaan?
Word Animator
Meer info over animator zijn?

Speelplein? Wat is dat?

Speelplein Don Bosco Halle is een speelpleinwerking die voor 100% draait op vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich gedurende heel het jaar in voor het speelplein. Elke zomer staan er iedere dag meer dan 40 mensen klaar om uw kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen en dit zonder enige vorm van vergoeding. We zijn steeds op zoek naar animatoren.

Het speelplein is open van maandag tot vrijdag. Iedereen is welkom van 2,5  tot en met 15 jaar. Speelplein Don Bosco Halle is nooit volzet. Uw kind is altijd welkom!

Visie

Kinderen op een speelse manier de kans bieden om zich te ontplooien, te experimenteren, te exploreren op sociaal, psychisch, emotioneel en rationeel vlak doorheen het creatieve, fantasierijke en verantwoorde speelaanbod. Onze visie is gebaseerd op het opvoedingsproject Don Bosco.

Open speelaanbod

Ouders

Inschrijven [Niet beschikbaar momenteel]

Kinderen inschrijven kan op twee manieren:
Voorinschrijvingen: Op 30 juni 2019, van 13u tot en met 16u30, kunt u langskomen bij het secretariaat (mierennest) om uw kinderen in te schrijven. Hierdoor vermijdt u eventuele wachtrijen.
– Inschrijven tijdens de speelpleindagen: Een ander alternatief is om uw kind in te schrijven wanneer tijdens de openingsuren van het speelplein. Om wachtrijen tijdens de speelpleindagen te vermijden, kunt u tevens het inschrijvingsformulier online downloaden en op voorhand invullen. 
Link naar Inschrijvingsformulier: 2019_Inschrijvingsformulier-digitaal (Momenteel niet beschikbaar)

De eerste dag wordt er een extra administratieve kost van €5 gevraagd voor kinderen die niet in Halle of Pepingen wonen. (slechts eenmaal te betalen).

Iedereen die zich heeft ingeschreven gaat akkoord met ons huishoudelijk reglement
Link naar huishoudelijk reglement: 2019_Huishoudelijk-Reglement-Kinderen

Dagverloop

Dagverloop Kleuters

Ochtendopvang
Kleuterformatie
Formatie*
Spelaanbod + Drankjes
Middageten
Tussendoortje
Kleuterformatie
Formatie*
Spelaanbod
Kleuterformatie
Eindformatie*
Einde Speelpleindag
Einde Opvang

*Bij de formatie komen alle kinderen en animatoren samen. We zingen liedjes, dansen de zomerdans, … De animatoren stellen de activiteiten voor waarbij de kinderen kunnen kiezen of ze hieraan deelnemen of liever vrij spelen.

Afhalen

Als je jouw kind komt afhalen moet deze worden uitgeschreven. Van 7u30 tot 12u en van 12u30 tot 16u15 gebeurt dit op het secretariaat.  Van 12u tot 12u30 en van 16u15 tot 18u zal er een animator aan de poort zitten met een uitschrijvingslijst.

Opgelet! De gang van de zakjes is gesloten van 16u tot 16u30. De kinderen kunnen hun zakjes tussen deze uren niet gaan halen zodat we de eindformatie van 16u15 vlot kunnen laten verlopen.

Als uw kind alleen naar huis gaat moet je dit aangeven op de inschrijvingsfiche. Dit wordt dan iedere dag aangeduid op de uitschrijvingslijst. Als dit eenmalig is deelt u dit schriftelijk mee.

Helpend Handje

Het spreekt vanzelf dat er veel werk is op een speelplein, we doen dan ook beroep op een 40-tal vrijwilligers per dag. Alle hulp is natuurlijk welkom. Ook jullie kunnen het speelplein steunen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Oud speelgoed of knutselmateriaal schenken (Tijdens de speelpleindagen)
 • Iets komen eten en drinken op het vakantierestaurant en zomerfeest.
 • Medewerker worden op het speelplein.

Naast de animatoren zijn er nog iedere dag verschillende medewerkers. Zo is er een kookploeg, een logistieke ploeg en de secretariaatsploeg. De kookploeg voorziet iedere dag een lekkere maaltijd voor onze animatoren, de logistieke ploeg is een bende handige harry’s die bijspringen waar het nodig is en de secretariaatsploeg verzorgt iedere dag de in- en uitschrijvingen.
Medewerker worden is natuurlijk meer dan werken alleen. Je komt in een vriendengroep terecht die na de speelpleinuren blijft plakken voor een gezellige babbel.
Interesse of vragen? info@speelpleindonboscohalle.be

Inclusie

Spelen kan ieder kind!

Speelplein Don Bosco Halle wil spelen zo aangenaam mogelijk maken voor jouw kind. Daarom willen we iedereen de kans geven om deel te nemen aan ons open speelaanbod. Elk kind kan dus zelf kiezen hoe een speelpleindag eruit ziet. We doen dit door in te zetten op de talenten en sterktes van alle kinderen en onze vrijwilligers.

Inclusie

Heeft uw kind extra noden door een fysieke of mentale beperking? Dan willen we hun ook zeker de kans geven om mee te genieten van het speelplein.

In samenspraak met de ouders gaan we opzoek naar een manier dat ook uw kind mee kan komen spelen, en zorgen we voor de nodige extra begeleiding op maat. Zo weten wij hoe we uw kind een fantastische speeldag kunnen geven op ons speelplein.
Wagen jullie de sprong? Dan zijn jullie van harte welkom!

Voor verdere informatie kan u een email sturen naar inclusie@speelpleindonboscohalle.be

De inschrijvingen zijn in samenwerking met de dienst GEKO van Stad Halle (dienst Gelijke Kansen En Onderwijs). Voor verdere informatie kan u een email sturen naar geko@halle.be

Hopelijk tot deze zomer!

Kleuters (2,5-5 jaar)

De kleuters krijgen een aparte plaats bij ons op het speelplein waar ze ten volle kunnen spelen. Kleuterland heeft aangepaste accommodaties (wc’s, tafels, speeltuin,…). De animatoren zorgen iedere dag voor een gepast speelaanbod.

Sinds vorige zomer zijn er een paar zaken veranderd in Kleuterland. Een overzichtje van de belangrijkste veranderingen:

1. Leeftijd
Omdat het aantal kleuters de laatste jaren steeds toenam hebben we beslist strikter toe te zien op de leeftijdsgrens. Aan de minimumleeftijd verandert er niets: zindelijke kleuters vanaf 2,5 jaar zijn welkom in Kleuterland. Een kleuter die 5 jaar is mag al kiezen om naar het Groot Plein te gaan of in Kleuterland te blijven. Vanaf het moment dat een kind 6 jaar wordt is het Groot Plein the place to be, ook als er jongere broertjes of zusjes in Kleuterland zitten.

2. Ijsjes … maar ook koeken en fruit!
Vanaf deze zomer zullen de kleuters enkel nog op dinsdag en donderdag een ijsjes kunnen eten. Op maandag en vrijdag kan er een koek aangekocht worden, op woensdag is het dan weer fruitdag. Ook het aanbod ijsjes voor kleuters wordt iets kleiner: de ijsjes die vaker op de grond dan in de buik van de kleuters belanden, worden uit ons assortiment voor kleuters verwijderd.

3. Dagelijkse inschrijvingen
Het systeem blijft hetzelfde: elk kind, dus ook de kleuters, moeten zich elke dag aanmelden in het secretariaat. Daar gebeuren ook de (vooraf)betalingen. Bij de daginschrijvingen in Kleuterland schakelen we over van een papieren inschrijvingslijst naar een digitale inschrijvingslijst. Op die manier willen we fouten vermijden.

4. Animatoren
We blijven ook investeren in animatoren. We willen niet alleen meer animatoren bij de kleuters plaatsen, er zullen ook elke week 2 hoofdanimatoren in Kleuterland staan in plaats van 1.

Lees meer
36899254_2018664984870663_16733755225931776_n

Groot Plein (6-12 jaar)

De kinderen op het groot plein kunnen voluit spelen op bijna alle terreinen van de school. Dit geeft enorm veel mogelijkheden. De meer dan twintig animatoren zorgen ervoor dat er wel altijd iets te beleven valt. Onder het vast aanbod valt een bouw, een speeltuin, een knutselhoek, go-carts, een filmzaal voor als het slecht weer is, een bos om kampen in te bouwen, gezelschapsspelen, ….

SONY DSC

+13 (13-15 jaar)

Tieners ouder dan twaalf jaar kunnen aansluiten bij onze tienerwerking. Met een apart tienerlokaal krijgen ze een eigen plaats op ons speelplein. De tieneranimatoren nemen de tieners een hele dag mee op zwier. Tieners die liever aansluiten bij het groot plein kunnen dit nog altijd doen. Bijna iedere week gaan de tieners op uitstap.

36616233_2008520205885141_1041774429660512256_o

Animatoren

Wil je zelf het kind in je levend houden? Zet je je graag belangeloos in voor een ander? Word je dit jaar minstens 16 jaar?
Als je op deze vragen ja hebt geantwoord, dan moet je zeker eens op ons plein komen meedraaien.

Verwachtingen

 • Aanwezigheid op de voorbereidingsavond (iedere zondag vanaf 19u tot 21u voor een speelpleinweek waarbij je aanwezig bent).
 • Aanwezigheid op het speelplein van 8u30 tot 18u van maandag tot vrijdag.

Voordelen

 • Een fantastische nieuwe vriendenkring. Door het jaar heen organiseren een paar hoofdanimatoren speciale activiteiten, zeker en vast de moeite waard.
 • Voldoening halen uit de groeiende band met de kinderen.
 • Drank en eten zijn gratis te verkrijgen. Met ’s avonds een culinair pareltje.
 • Een ontzettend goede sfeer.
 • Je kan eventueel blijven overnachten.
 • Ervaring opdoen.

De animatoren worden bij ons dus niet betaald, maar kan je toch geen neen zeggen na bovenstaande argumenten?

Wil je ons team vervolledigen als animator? Schrijf je in via deze link!
Indien je nog vragen zou hebben kan je ons mailen.

Cursus en Stage

Een sterke aanrader: Cursus volgen! Dit kan in de herfst-, kerst-, krokus- of paasvakantie en je stage wordt deels (of soms zelfs helemaal) terugbetaald door je gemeente. De rest legt het speelplein bij.
Na afloop van je stage (die we graag voor je begeleiden) ontvang je het getuigschrift Animator in het jeugdwerk, een getuigschrift erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Evenementen

 

Vakantierestaurant

Op donderdag 09 juli organiseert Speelplein Don Bosco Halle zijn jaarlijkse Vakantierestaurant. Een avond waarop alle ouders, kinderen en sympathisanten welkom zijn om op het speelplein iets te komen eten en drinken.

De opbrengst van dit evenement gaat naar de ondersteuning van de werking, de vrijwilligers en spelmateriaal voor de kinderen.

Donderdag 09 juli 2020
Don Bosco Halle, Lenniksesteenweg 2, 1500 Halle

Sociale Media

7 months ago

Wij zijn volgende week (15 - 19 juli) gesloten. Vanaf 22 juli zijn we weer open! Tot dan! 😀

7 months ago
Tijdlijnfoto's

Wij hebben al heel wat verloren voorwerpen verzameld de afgelopen twee weken! Ben je iets kwijt? Kom zeker eens een kijkje nemen op het mierennest ☺️

7 months ago
Feedback vakantierestaurant

Bent u gisterenavond langsgekomen op ons vakantierestaurant? U zou ons een grote dienst bewijzen door deze korte evaluatievragen te beantwoorden, opdat we er volgend jaar een betere editie van kunnen ... See more

Beste vakantierestaurantganger U was onlangs te gast op ons vakantierestaurant. We hopen dat u er, net zoals wij, met volle teugen van genoten hebt. Om volgende editie nog beter te kunnen maken, ... See more

7 months ago

Onze +13 bezochten vandaag de studio's van Ringtv!
Daar hebben ze een hele belangrijke boodschap opgenomen... 🥳
Vanaf 17:30 allemaal welkom op ons vakantierestaurant! 🍲😋

7 months ago

Heeft u nog broekjes en of onderbroekjes voor kleuters of tot 8 jaar die u niet meer gebruikt? Wij zoeken nog reservekleren voor kindjes die een ongelukje hebben gehad.
U mag deze altijd aan het ... See more

7 months ago
Tijdlijnfoto's

De kleuters hebben een nieuw dansje geleerd! Too doo too doo too... 🦈 #sdbh #speelpleindonboscohalle #summer #babyshark

7 months ago

Een mysterieuze levering van formaat 😀
Drink, Play, Laugh, Repeat! 💙
Hier is die dan, de enige echt Speelplein Don Bosco Halle drinkbus! 😀
Vraag jouw drinkbus aan het secretariaat, wij zullen ... See more

7 months ago
Tijdlijnfoto's

Kamelen op het speelplein! 🐫🐫

7 months ago
Tijdlijnfoto's

Een mysterieuze levering deze voormiddag. Benieuwd naar de inhoud? Ontdek het zondag online én vanaf maandag op het speelplein!
#sdbh #speelpleindonboscohalle #summer #zomer #surprise #verrassing ... See more

7 months ago

Gisteren was onze eerste speelpleindag! Er werd gedanst, gelachen, plezier gemaakt,... we zijn er direct ingevlogen!
Vandaag staan al deze supermoni's weer klaar om met meer dan 350 kinderen te ... See more

« 3 of 6 »