Corona maatregelen

Op deze pagina zullen wij je informeren over de beslissingen die genomen worden door het speelplein om de zomer zo fijn, maar ook zo veilig mogelijk te kunnen organiseren. Onderaan de pagina kan je ook een overzicht vinden met antwoorden op veelgestelde vragen.

UPDATE 8/08/2020 (19h26)

Beste ouders,

Graag geven we jullie voor de laatste week van onze speelpleinzomer de volgende informatie mee:

 • Morgen zondag 9/08/2020 kan je op voorhand komen betalen voor week 5. Dit kan wachtrijen op maandagochtend vermijden. Jullie zijn welkom in het oude klooster (ook Lenniksesteenweg 2, aan de rotonde de trapjes op) van 13.30 u. tot 15.00 u. Mond- / neusmasker is verplicht te dragen. Ontsmettingsgel staat ter jullie beschikking. 
 • Er zijn volgende week 5 bubbels en daar zijn nog enkele vrije plaatsjes. Die vullen we morgen in tijdens de voorinschrijvingen. Zelfde plaats, zelfde tijd. 
 • Je bent enkel zeker van je plaats in week 5 als je je online inschreef of op 28 juni naar de voorinschrijvingen kwam. Je bent niet zeker van je plaats als je mailde, telefoneerde of het mondeling wou melden tijdens de speelpleinzomer. 
 • Opgelet, wie zich voor de voorbije periode online inschreef, maar een hele week niet kwam opdagen, is niet meer zeker van een plaats. Deze ouders ontvingen daarvan op woensdag 05/08 een mail. We maakten op deze manier plekjes vrij voor kinderen die het echt nodig hebben. 
 • Het aanmelden en ophalen van de kinderen verloopt op dezelfde manier als in de voorbije speelpleinweek. Het aanmelden van bubbel blauw (kleuters van 2017 en 2016) vindt maandagochtend plaats aan het oude klooster. Het aanmelden voor bubbels rood, groen, zwart en geel vindt plaats aan de grote groene poort naast het oude klooster. 
 • Kinderen ’s avonds ophalen kan vanaf 15.30 u. Voor bubbel blauw is dat aan de deur van kleuterland. Voor de andere bubbels is dat vanaf 15.30 u. aan de grote groene poort. Vanaf 16 u. kan je bubbel rood ophalen aan de kleine speelplaats en bubbel zwart aan de grote groene poort van het avontuurlijk terrein. Foto’s van de afhaalplaatsen hangen omhoog aan de grote groene poort naast het oude klooster. 
 • Opgelet, als je de voorbije week vb. in bubbel groen zat, is dat geen garantie dat dat voor week 5 ook zo is. Bubbels kunnen lichtjes veranderen naar gelang het aantal ingeschreven kinderen per leeftijd. Check dus ’s morgens goed in welke bubbel je kind voor die week zit. 
 • Wij hebben er alvast heel veel zin in! Tot snel!

UPDATE 08/06/2020 (10u00)

We vragen in deze uitzonderlijke omstandigheden om op voorhand in te schrijven. Dit zal via formulieren op onze website georganiseerd worden (http://speelpleindonboscohalle.be/#inschrijven). De dag zelf in de zomer langskomen om in te schrijven is mogelijk, maar de kans is groot dat dan alle plaatsen al volzet zullen zijn.

Inschrijvingen voor kinderen uit Halle & Pepingen starten op maandag 8 juni 2020 om 20u.

Inschrijvingen voor kinderen uit andere gemeenten starten op zaterdag 13 juni om 12u.

Indien je niet online kan inschrijven is er de mogelijkheid om op 14 juni van 13u30 tot 16u op het speelplein langs te komen voor een inschrijving.

Het is mogelijk om niet een volledige week te komen. We willen wel vragen om goed na te denken alvorens je je kind inschrijft. Als je je kind namelijk voor 1 dag inschrijft neemt hij/zij de plek in van een kind die anders een hele week speelplein zou nodig hebben. Maak dus een goede afweging alvorens je inschrijft.

Ingeschreven = betalen voor de ingeschreven dag

Later op de dag volgt er nog een filmpje op onze sociale media kanalen waarin duidelijk te zien is hoe je moet inschrijven. 

Veelgestelde vragen

 • Gaat het speelplein open deze zomer?
  Ja, wij zullen deze zomer opengaan.
 • Mag mijn kind naar het speelplein komen?
  We bekijken momenteel de draaiboeken van de Veiligheidsraad. Deze vraag kunnen we nog niet beantwoorden.

  Wat we wel al weten is dat volgende groepen niet naar het speelplein mogen komen:

  – indien je kind ziek is op moment van deelname
  – indien je kind tot minimaal 5 dagen voor deelname ziek is geweest (focus op coronasymptomen)
  – indien je kind tot de risicogroep behoort
 • Is social distancing van toepassing tijdens het speelplein?
  Er zullen bubbels van maximaal 50 personen (kinderen & animatoren) worden gevormd. Binnen deze bubbels zal er geen anderhalve meter afstand moeten gehouden worden. Bij contact met andere bubbels of externen moet anderhalve meter afstand bewaard worden.
 • Moet mijn kind een mondmasker dragen tijdens het speelplein?
  Binnen de bubbel van je kind is dat niet nodig. Enkel kinderen ouder dan 12 moeten een mondmasker dragen indien ze op verplaatsing gaan.
 • Zijn kinderen van alle leeftijden welkom deze zomer?
  We verwelkomen deze zomer, net zoals andere zomers, kinderen en jongeren die zindelijk zijn van de leeftijd 2,5 tot 15 jaar.
 • Kan mijn kind minder dan 5 dagen komen tijdens een speelpleinweek?
  Ja, het is mogelijk om niet een volledige week te komen. We willen wel vragen om goed na te denken alvorens je je kind inschrijft. Als je je kind namelijk voor 1 dag inschrijft neemt hij/zij de plek in van een kind die anders een hele week zou kunnen komen. Maak dus een goede afweging alvorens je inschrijft.
 • Wanneer kan ik mijn kind inschrijven?
  Inschrijvingen voor kinderen uit Halle & Pepingen starten op maandag 8 juni 2020 om 20u.

  Inschrijvingen voor kinderen uit andere gemeenten starten op zaterdag 13 juni om 12u.

  Indien je niet online kan inschrijven is er de mogelijkheid om op 14 juni van 13u30 tot 16u op het speelplein langs te komen voor een inschrijving.
 • Wat als mijn kind ziek wordt tijdens het speelplein?
  We bekijken momenteel de draaiboeken van de Veiligheidsraad. Deze vraag kunnen we nog niet beantwoorden.
 • Is het wel veilig om mijn kind naar het speelplein te laten gaan?
  Ja. We nemen heel wat maatregeln om deze zomer veilig te laten verlopen. Hier is het ook belangrijk dat je kind zijn of haar handen voldoende wast. Hier begeleiden we hen in.
 • Welke rol kan ik als ouder spelen om de zomer vlot te laten verlopen?
  Wees je als ouder ook vooral bewust van het feit dat deze zomer anders zal zijn dan anders. Door te kiezen voor bubbels waarin normaal contact mogelijk is proberen we dit voor jouw kind zo normaal mogelijk te maken.

  Voor het speelplein val jij in de categorie externe. Je zal voorzorgsmaatregelen moeten nemen tegenover de deelnemers en andere ouders bij breng- en afhaalmomenten, dit zal soms begrip en ook rust vragen van jou en vele andere ouders.

  Zorg er samen met ons voor dat kinderen deze zomer vollenbak kunnen spelen, beleven, creatief zijn, sporten,… met zoveel mogelijk vrijheid binnen de grenzen van wat mag. 

Heb je zelf nog een vraag die onbeantwoord is? Stuur dan een mail naar info@speelpleindonboscohalle.be of contacter ons via Facebook of Instagram.