Contact

info@speelpleindonboscohalle.be

0499/08.72.48

Lenniksesteenweg 2
1500 Halle

Wanneer

6 – 17 juli 2020
27 juli – 14 augustus 2020

9u – 16u30
Opvang: 7u30 – 18u

(Enkel tijdens de zomervakantie open)

Info

€ 3 /dag

16 jaar of ouder?
Toch 15 en heb je al animatorcursus gedaan?
Word Animator
Meer info over animator zijn?

Speelplein? Wat is dat?

Speelplein Don Bosco Halle is een speelpleinwerking die voor 100% draait op vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich gedurende heel het jaar in voor het speelplein. Elke zomer staan er iedere dag meer dan 40 mensen klaar om uw kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen en dit zonder enige vorm van vergoeding. We zijn steeds op zoek naar animatoren.

Het speelplein is open van maandag tot vrijdag. Onze werking aanvaardt kinderen van 2,5  tot en met 15 jaar.

Visie

Kinderen op een speelse manier de kans bieden om zich te ontplooien, te experimenteren, te exploreren op sociaal, psychisch, emotioneel en rationeel vlak doorheen het creatieve, fantasierijke en verantwoorde speelaanbod. Onze visie is gebaseerd op het opvoedingsproject Don Bosco.

Open speelaanbod 

Ouders

Inschrijven [Momenteel niet beschikbaar]

We werken momenteel aan een inschrijvingssysteem. 

De eerste dag wordt er een extra administratieve kost van €5 gevraagd voor kinderen die niet in Halle of Pepingen wonen. (slechts eenmaal te betalen).

Iedereen die zich heeft ingeschreven gaat akkoord met ons huishoudelijk reglement
Link naar huishoudelijk reglement: 2019_Huishoudelijk-Reglement-Kinderen

Dagverloop

Dagverloop Kleuters

Ochtendopvang
Kleuterformatie
Formatie*
Spelaanbod + Drankjes
Middageten
Tussendoortje
Kleuterformatie
Formatie*
Spelaanbod
Kleuterformatie
Eindformatie*
Einde Speelpleindag
Einde Opvang

*Bij de formatie komen alle kinderen en animatoren samen. We zingen liedjes, dansen de zomerdans, … De animatoren stellen de activiteiten voor waarbij de kinderen kunnen kiezen of ze hieraan deelnemen of liever vrij spelen.

Afhalen

Als je jouw kind komt afhalen moet deze worden uitgeschreven. Van 7u30 tot 12u en van 12u30 tot 16u15 gebeurt dit op het secretariaat.  Van 12u tot 12u30 en van 16u15 tot 18u zal er een animator aan de poort zitten met een uitschrijvingslijst.

Opgelet! De gang van de zakjes is gesloten van 16u tot 16u30. De kinderen kunnen hun zakjes tussen deze uren niet gaan halen zodat we de eindformatie van 16u15 vlot kunnen laten verlopen.

Als uw kind alleen naar huis gaat moet je dit aangeven op de inschrijvingsfiche. Dit wordt dan iedere dag aangeduid op de uitschrijvingslijst. Als dit eenmalig is deelt u dit schriftelijk mee.

Helpend Handje

Het spreekt vanzelf dat er veel werk is op een speelplein, we doen dan ook beroep op een 40-tal vrijwilligers per dag. Alle hulp is natuurlijk welkom. Ook jullie kunnen het speelplein steunen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Oud speelgoed of knutselmateriaal schenken (Tijdens de speelpleindagen)
 • Iets komen eten en drinken op het vakantierestaurant en zomerfeest.
 • Medewerker worden op het speelplein.

Naast de animatoren zijn er nog iedere dag verschillende medewerkers. Zo is er een kookploeg, een logistieke ploeg en de secretariaatsploeg. De kookploeg voorziet iedere dag een lekkere maaltijd voor onze animatoren, de logistieke ploeg is een bende handige harry’s die bijspringen waar het nodig is en de secretariaatsploeg verzorgt iedere dag de in- en uitschrijvingen.
Medewerker worden is natuurlijk meer dan werken alleen. Je komt in een vriendengroep terecht die na de speelpleinuren blijft plakken voor een gezellige babbel.
Interesse of vragen? info@speelpleindonboscohalle.be

Inclusie

Spelen kan ieder kind!

Speelplein Don Bosco Halle wil spelen zo aangenaam mogelijk maken voor jouw kind. Daarom willen we iedereen de kans geven om deel te nemen aan ons open speelaanbod. Elk kind kan dus zelf kiezen hoe een speelpleindag eruit ziet. We doen dit door in te zetten op de talenten en sterktes van alle kinderen en onze vrijwilligers.

Inclusie

Heeft uw kind extra noden door een fysieke of mentale beperking? Dan willen we hun ook zeker de kans geven om mee te genieten van het speelplein.

In samenspraak met de ouders gaan we opzoek naar een manier dat ook uw kind mee kan komen spelen, en zorgen we voor de nodige extra begeleiding op maat. Zo weten wij hoe we uw kind een fantastische speeldag kunnen geven op ons speelplein.
Wagen jullie de sprong? Dan zijn jullie van harte welkom!

Voor verdere informatie kan u een email sturen naar inclusie@speelpleindonboscohalle.be

De inschrijvingen zijn in samenwerking met de dienst GEKO van Stad Halle (dienst Gelijke Kansen En Onderwijs). Voor verdere informatie kan u een email sturen naar geko@halle.be

Hopelijk tot deze zomer!

Kleuters (2,5-5 jaar)

De kleuters krijgen een aparte plaats bij ons op het speelplein waar ze ten volle kunnen spelen. Kleuterland heeft aangepaste accommodaties (wc’s, tafels, speeltuin,…). De animatoren zorgen iedere dag voor een gepast speelaanbod.

Sinds vorige zomer zijn er een paar zaken veranderd in Kleuterland. Een overzichtje van de belangrijkste veranderingen:

1. Leeftijd
Omdat het aantal kleuters de laatste jaren steeds toenam hebben we beslist strikter toe te zien op de leeftijdsgrens. Aan de minimumleeftijd verandert er niets: zindelijke kleuters vanaf 2,5 jaar zijn welkom in Kleuterland. Een kleuter die 5 jaar is mag al kiezen om naar het Groot Plein te gaan of in Kleuterland te blijven. Vanaf het moment dat een kind 6 jaar wordt is het Groot Plein the place to be, ook als er jongere broertjes of zusjes in Kleuterland zitten.

2. Ijsjes … maar ook koeken en fruit!
Vanaf deze zomer zullen de kleuters enkel nog op dinsdag en donderdag een ijsjes kunnen eten. Op maandag en vrijdag kan er een koek aangekocht worden, op woensdag is het dan weer fruitdag. Ook het aanbod ijsjes voor kleuters wordt iets kleiner: de ijsjes die vaker op de grond dan in de buik van de kleuters belanden, worden uit ons assortiment voor kleuters verwijderd.

3. Dagelijkse inschrijvingen
Het systeem blijft hetzelfde: elk kind, dus ook de kleuters, moeten zich elke dag aanmelden in het secretariaat. Daar gebeuren ook de (vooraf)betalingen. Bij de daginschrijvingen in Kleuterland schakelen we over van een papieren inschrijvingslijst naar een digitale inschrijvingslijst. Op die manier willen we fouten vermijden.

4. Animatoren
We blijven ook investeren in animatoren. We willen niet alleen meer animatoren bij de kleuters plaatsen, er zullen ook elke week 2 hoofdanimatoren in Kleuterland staan in plaats van 1.

Lees meer
36899254_2018664984870663_16733755225931776_n

Groot Plein (6-12 jaar)

De kinderen op het groot plein kunnen voluit spelen op bijna alle terreinen van de school. Dit geeft enorm veel mogelijkheden. De meer dan twintig animatoren zorgen ervoor dat er wel altijd iets te beleven valt. Onder het vast aanbod valt een bouw, een speeltuin, een knutselhoek, go-carts, een filmzaal voor als het slecht weer is, een bos om kampen in te bouwen, gezelschapsspelen, ….

SONY DSC

+13 (13-15 jaar)

Tieners ouder dan twaalf jaar kunnen aansluiten bij onze tienerwerking. Met een apart tienerlokaal krijgen ze een eigen plaats op ons speelplein. De tieneranimatoren nemen de tieners een hele dag mee op zwier. Tieners die liever aansluiten bij het groot plein kunnen dit nog altijd doen. Bijna iedere week gaan de tieners op uitstap.

36616233_2008520205885141_1041774429660512256_o

Animatoren

Wil je zelf het kind in je levend houden? Zet je je graag belangeloos in voor een ander? Word je dit jaar minstens 16 jaar of ben je 15 jaar en heb je een cursus gevolgd??
Als je op deze vragen ja hebt geantwoord, dan moet je zeker eens op ons plein komen meedraaien.

Verwachtingen

 • Aanwezigheid op de voorbereidingsavond (iedere zondag vanaf 19u tot 21u voor een speelpleinweek waarbij je aanwezig bent).
 • Aanwezigheid op het speelplein van 8u30 tot 18u van maandag tot vrijdag.

Voordelen

 • Een fantastische nieuwe vriendenkring. Door het jaar heen organiseren een paar hoofdanimatoren speciale activiteiten, zeker en vast de moeite waard.
 • Voldoening halen uit de groeiende band met de kinderen.
 • Drank en eten zijn gratis te verkrijgen. Met ’s avonds een culinair pareltje.
 • Een ontzettend goede sfeer.
 • Je kan eventueel blijven overnachten.
 • Ervaring opdoen.

De animatoren worden bij ons dus niet betaald, maar kan je toch geen neen zeggen na bovenstaande argumenten?

Wil je ons team vervolledigen als animator? Schrijf je in via deze link!
Indien je nog vragen zou hebben kan je ons mailen.

Cursus en Stage

Een sterke aanrader: Cursus volgen! Dit kan in de herfst-, kerst-, krokus- of paasvakantie en je stage wordt deels (of soms zelfs helemaal) terugbetaald door je gemeente. De rest legt het speelplein bij.
Na afloop van je stage (die we graag voor je begeleiden) ontvang je het getuigschrift Animator in het jeugdwerk, een getuigschrift erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Evenementen

Geen op dit moment

Sociale Media

10 months ago

Is het binnenkort de laatste speelpleindag voor jouw kind? Kom dan 's avonds eens langs op het secretariaat om de rekening van uw kind te bekijken (tot 17u30).

10 months ago

Deze week genieten de kinderen en animatoren dubbel zo hard op het speelplein dankzij de super uitdagende Shark Run 🦈 Springen, springen, springen!

10 months ago

Oei een crime scene op het speelplein... gelukkig weten de kleuters wel raad!

10 months ago
"We trotseren de hitte met een waterbar en ons bos"

Heb jij ons al gespot in de weekendkrant van het Nieuwsblad? 💙

Gisteren was het Dag van de Animator en dat ging ook op het Don Boscospeelplein in Halle niet onopgemerkt voorbij. “Door de hitte moeten we extra gefocust ...

10 months ago
Word animator op Speelplein Don Bosco Halle! Zomer 2019

Heb je de komende week of weken niets gepland? Ben je 16 jaar of ouder? Dan hebben wij de perfecte tijdsbesteding voor jou. We zijn namelijk nog op zoek naar animatoren om ons team te versterken. ... See more

Wil je zelf het kind in je levend houden? Wil je zonder nagekeken worden nog eens tikkertje of potalo spelen? Zet je je graag belangeloos in voor een ander? Spreekt het werk van Don Bosco je aan? ... See more

10 months ago

Kuuroord Shenaya, misschien toch niet echt the place to be...🤔

10 months ago

De dag van de animator kreeg een minder aangename afsluiter: een korte maar hevige storm zorgde voor heel wat materiële schade. Daardoor blijft het bos op vrijdag verboden terrein. Ook het ... See more

10 months ago
Speelpleinwerking Don Bosco draait opnieuw op volle toeren

Op deze dag van de animator halen we de media! En we blijven er natuurlijk zeer enthousiast voor gaan!

Op 9 plaatsen vangen 830 animatoren in totaal 250 à 460 kinderen op: ‘We doen dit voor het plezier, niet voor het geld.’

10 months ago
Tijdlijnfoto's

Deze week proberen de tieners het mysterie van de bende van Nijvel op te lossen 😲 Wie weet vinden ze de missende bewijsstukken morgen op overnachting 🤫
#sdbh #speelpleindonboscohalle #summer ... See more

« 2 of 7 »