Spring naar de inhoud
Home » Kleuterland

Kleuterland

Kleuterland

Welkom in kleuterland!
( 3jaar – 5 jaar)


.

Zindelijke kleuters zijn vanaf 3 jaar tot en met 5 jaar welkom in Kleuterland.

Iedere week is er een groep van enthousiaste animatoren en hoofdanimatoren aanwezig. Zij voorzien een aangepast speelaanbod voor de allerkleinsten. Animaties, knutselen, dansen, fantasietochten, toneeltjes en tal van andere activiteiten wachten de kleutertjes op in Kleuterland! Er worden zowel in de voormiddag als in de namiddag animaties voorzien voor de kleuters. Natuurlijk mogen de kleutertjes zelf kiezen aan welke activiteiten ze willen deelnemen. Willen ze liever de hele dag vrij spelen? Dat kan ook!

Kleuterland is voorzien van een eigen binnen- en buitenruimte waar de kleuters veilig kunnen spelen. We beschikken ook over aangepaste accommodaties (wc’s, tafels, speeltuin,…). De ouders kunnen ’s ochtends aan het secretariaat een drankje, ijsje, koekje of fruitstukje bestellen. Maandag en vrijdag kan er een koek aangekocht worden. Woensdag is het fruitdag. Op dinsdag en donderdag kan men dan weer een ijsje bestellen.

Dagverloop

Tussen 7u30 en 9u voorzien we ochtendopvang. Vanaf 9u starten de activiteiten. We voorzien in de voormiddag en namiddag animaties. Om 12u eten de kinderen. Van 16u30 tot 18u voorzien we avondopvang. Het speelplein sluit om 18u.

Gedurende de speelpleindag worden de kleuters meerdere malen naar de wc begeleid om incidenten te vermijden.

UurWat?
7u30 Ochtendopvang
9u15 Koekje
10uBegin speelpleindag
Formatie + animatie
12uMiddag
13u15Ijs/koekje/fruit (plein)
14uFormatie + Animatie
16u30Avondopvang – Kinderen afhalen
18uEinde speelpleindag.

Als speelplein willen we toegankelijk zijn voor alle kinderen. Heeft uw kind extra noden door een fysieke of mentale beperking? Dan willen wij hun ook zeker de kans geven om mee te genieten van het speelplein via ons inclusieproject!