Spring naar de inhoud
Home » Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Vrijwilliger worden!

Een hondertal vrijwilligers bouwen mee aan het speelplein van morgen…

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Op zoek naar een nieuwe zotte vriendengroep? Wil je een onvergetelijke zomer beleven? Wil je meeschrijven aan het verhaal van Don Bosco? Word vrijwilliger op Speelplein Don Bosco Halle!

Ons speelplein draait volledig op vrijwilligers. Jaarlijks helpen zo’n 100 enthousiaste animatoren en helpende handjes om het speelplein draaiende te houden. Animatoren zorgen voor entertainment en toffe spelletjes voor de kinderen. Vrijwilliger zijn is méér dan animator zijn. Op ons plein lopen er helpende handjes rond die het speelplein op hun manier ondersteunen: ouders en kinderen helpen op het speelpleinsecretariaat (= team secretariaat), boodschappen doen of avondeten voorzien voor de vrijwillgers (= keukenteam), kapot materiaal herstellen of het speelplein mee opbouwen/ afbreken (= team logistiek), etc.

Kerstfeest met onze vrijwilligers!

Overweeg je om animator te worden bij ons? Dan kan je op onderstaande knop klikken voor meer info! Je vindt er veel informatie over het speelplein én onze werking. Vul het formuliertje zeker in, zodat we jou verder kunnen helpen én meer informatie kunnen bezorgen.

Zin om helpend handje te worden? Super! Hieronder vind je alvast

Het secretariaat: Het kloppend hartje van het speelplein… Dagelijks verwelkomt het speelpleinsecretariaat alle ouders en kinderen die naar het plein komen. Zij helpen de kinderen bij het aanmelden. Doorheen de dag helpen ze ook bij het uitdelen van de ijsjes en drankjes.

Keukenteam: Na een warme speelpleindag schuiven de keukenhelden een heerlijk diner onder de neusjes van de vrijwilligers. Zij bedenken met hun team wat het avondeten zal zijn.

Boodschappen doen: Deze verzamelaars crossen voor ons naar winkels om eten en materiaal bijeen te sprokkelen. Kaas voor ’s middags? Honderd opblaasbare ballonnen voor een animatie? Potloden door de kleutertjes? Zij toveren het uit hun winkelkar!

Logistieke (technische) ondersteuning: Deze handigde Hildes en Harry’s helpen graag om kapot (speel)materiaal te herstellen, helpen bij het opbouwen en afbreken van het speelplein en ondersteunen ons technisch!

Helpende handjes is meer dan dat: Natuurlijk kan je ook een andere rol innemen op basis van jouw sterktes! Laat het ons weten!

Interesse om ons team te versterken? Stuur ons een mail en we helpen jou graag verder: medewerkersverantwoordelijke@speelpleindonboscohalle.be